Å ha en ungdom i hus

Å ha en ungdom i hus

Etterhvert som barnet vårt blir eldre mister vi ofte mer av kontrollen over barnets liv. Det er ofte venner som blir mer sentrale. Barnet velger selv å dele mindre av bekymringer og gleder.

Ungdommer jeg har møtt, enten det er i hjemmet eller på jobb, er veldig forskjellige. Noen deler mye, andre ingenting. Noen er veldig bevisst hva de ønsker, andre flyter med i livet og vil ikke tenke så langt frem. Noen opplever ungdomstiden med alle krav fra skole, venner, foreldre som “sykt stress”. Andre synes det er en spennende tid, men litt slitsom.

I et utviklingspsykologisk perspektiv (Jfr.Erik Erikson, psykolog) vet vi at tenåringsalderen er en veldig krevende tid følelsesmessig. Å finne seg selv, finne ut hva en vil, måle egen verdi i vennekretsen, leve opp til samfunnets krav av det å være vellykket og samtidig takle alle utfordringer og fristelser som kommer langs veien, er krevende.

Her er de viktigste tingene vi kan gjøre for ungdommen vår

Oisann, kommer du ikke lenger? Bli abonnent og få første måned helt gratis og uforpliktende. Fortsetter du som abonnent vil du motta eksklusive tips & råd og mulighet til å stille spørsmål til Hilde for kun 99,- kr pr måned. Ingen oppsigelsestid.