Det er lett å få dårlig samvittighet

Det er lett å få dårlig samvittighet.

Nesten daglig skjer det ting i livet som kan gi oss dårlig samvittighet. Det kan være noe vi gjør eller ikke gjør , kanskje en tanke vi får eller noe vi burde ha tenkt på i går. 

I foreldrerollen skjer det ofte. Det er alltid noe man burde ha gjort eller skulle ha gjort. Alle rundt oss har en mening om hva som er riktig og galt når det gjelder å oppdra et barn. Vi blir også til stadig påminnet om det gjennom sosiale medier og tradisjonelle medier. Vi får inntrykk av at vi alltid kunne ha tatt klokere valg. 

Sett i ettertid kunne vi muligens gjort mange ting på en annen måte, men nå gjorde vi ikke det og som oftest må vi leve med det vi gjorde. Sannsynligvis gjorde vi så godt vi kunne,- basert på det vi visste da. Du gjorde et valg og kan ikke omgjøre det.

Hvordan kan vi unngå å få dårlig samvittighet,- er det mulig ? Sannsynligvis er det ikke det, men noen tiltak kan i alle fall redusere mengden av dårlig samvittighet.

FORSLAG TIL HVA DU KAN GJØRE : 
Oisann, kommer du ikke lenger? Bli abonnent og få første måned helt gratis og uforpliktende. Fortsetter du som abonnent vil du motta eksklusive tips & råd og mulighet til å stille spørsmål til Hilde for kun 99,- kr pr måned. Ingen oppsigelsestid.