Yasmin er ensom

Yasmin er ensom

En mor kommer til meg og sier : « Datteren min vil ikke gi slipp på meg. Samme hvor jeg skal, vil hun være med. Hun klynger seg til meg om kvelden når hun skal sove. Tilslutt må jeg bli sint, og si at hun må slutte med dette tøyset. Jeg kjenner at jeg blir irritert. Hva tenker du at jeg kan gjøre ?»

Foreldre med barn i alle aldre kan oppleve dette.

En tenåringsmor sa til meg: » Hun sender meg 30 sms til dagen, og spør om ingenting. Jeg skjønner det ikke, og vet ikke hva jeg kan gjøre. Jeg føler at hun sitter ved siden av meg hele tiden når jeg er hjemme. Hun kveler meg».

Barn som føler seg utrygge eller ensomme kan lett bli «klengete». De søker en bekreftelse på at de er elsket, og har behov for å føle seg betydningsfulle. Vi kan si at vi er glad i dem, men de trenger ofte mer. De trenger bekreftelse i form av handling, omsorg og de krever hele oppmerksomheten i lengre perioder.

Her er det viktigste du kan gjøre for barn i slike situasjoner.

Oj,kommer du ikke lenger ? Betal 99,-kr pr.måned. Ingen oppsigelsestid. Les så mange artikler du vil, få e-hefte, still personlige spørsmål og få eksklusive tips mm. Inspirasjon for alle foreldre med barn i alderen 0-18 år.